A remény hal meg utoljára…

Szerző: | jún 13, 2020 | 0 hozzászólás

A remény hal meg utoljára, mert ő a gyilkos

Tény és való, hogy a remény önmagában semmit sem ér. Ha nem teszel semmit azért, hogy megkapd álmaid állását, ha egy szót sem tanulsz a legnehezebb vizsgádra, ha befektetett energia nélkül szeretnél kiegyensúlyozott emberi kapcsolatokat az életedben, akkor az álmodozás nem fog segíteni rajtad.

Persze vannak olyan esetek, amikor az ember nem tud mit tenni, tényleg csak a remény marad neki. Egy komoly egészségügyi probléma, lelki trauma után könnyen lehetőségek és eszközök nélkül maradhat bárki. Ezektől a szélsőséges alkalmaktól eltekintve viszont teljes mértékben igaz, hogy ha csupán bizakodunk, de nem cselekszünk, akkor az álmaink illúziók maradnak, és tényleg csak zárszóként hangoztathatjuk: a remény hal meg utoljára.

klimkin képe a Pixabay -en

Megéri-e reménykedni?

“Minden lehetőség szíve alatt hordja a reményt” – írja Örkény István egyik egyperces novellájában. Remélni azt jelenti, hogy egyfajta pozitív hozzáállással fogadjuk az élet akadályait, mindig bízunk abban, hogy a legjobb dolog fog velünk történni (vagy legalábbis a kisebbik rossz). Az ember folyamatosan többre és jobbra törekszik, és ez így van rendjén, emberi természetünkhöz hozzátartozik a vágy, hogy célokat tűzzünk ki magunk elé, és azokat meg is valósítsuk.

EZ IS ÉRDEKELHET:  Így csökkentsd a stresszt

Mindannyiunkat hajt a vágy valami felé, célok nélkül unalmas és értelmetlen az élet. Ahhoz pedig, hogy ezeket a célokat meg tudjuk fogalmazni, ki tudjuk tűzni, elengedhetetlen az abba vetett hit és remény, hogy majd képesek leszünk megvalósítani őket. Ez a mozgatórugója a tetteinknek, az alapja a fejlődésünknek és záloga céljaink elérésének.

“Remélem, hogy sikerül majd a vizsgád…” Hasznavehetetlen megszólalásnak tűnik ezt közölni, hiszen mit ér? Nem oldom meg a vizsgázó helyett a feladatokat, de még csak nem is segítek neki a tanulásban, egyszerűen annyit mondok: “remélem…”. Mégis sokat jelent, mert őszinte támogatást, pozitív megerősítést jelent, amely (a szorgalmas tanulás mellett) az egyik legfontosabb dolog, ha valaki vizsgázni készül.

A problémákhoz való hozzáállásod, a gondolataid és kimondott szavaid mind meghatározzák a jövőt. Sokszor nemcsak a te jövődet, hanem a körülötted élőkét is.

Aaron Burden fotója a Pexels oldaláról

PS: Brit tudósok is megállapították…

A tengeri élővilág többéves tanulmányozása után a sokak által ismert és elismert brit tudósok is a következő megállapításra jutottak:

A tenger különböző halai szeretnek egy sorban, egymást követve úszni a vízfelszín alatt. Általában fajok szerint rendeződnek egymás mögé: elöl úszik a cápa, a sügér másodikként, a remény hal meg utoljára.

janrye képe a Pixabay -en

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.