A szokás, amely kinyírja a lelkünket

Szerző: | aug 16, 2020 | 0 hozzászólás

Van egy olyan szokás, amit az emberek nagy többsége csinál. Ez egy olyan dolog, ami egyszerűen megöli az emberben a lelket, a magabiztosságot. Ha ez a dolog nem lenne, akkor véleményem szerint sokkal több ember lenne boldog, és még a világunk is egy jobb hely lenne. Sajnos azonban vannak dolgok, amiken nem lehet, vagy nagyon nehéz változtatni.

Jaj, mi lesz, ha?

Ismerős mondat? Egy korábbi cikkemben már meséltem arról, hogy mi okozza a stresszt. Igen, ez egy olyan téma szerintem, amit nem igazán lehet annyiban hagyni. Beszélni kell róla, mert csak akkor múlnak el a rossz gondolatok, vagy akkor lehet valakinek a lelkét meggyógyítani, ha beszélünk arról a dologról, ami éppen bántja őket. A stressz mint olyan, egy mocsok dolog, egy lélekszaggató érzés, ami megbetegíti a testet és lelket egyaránt. Ezt az érzést nem lehet csak úgy kiölni magunkból. Nem lehet azt mondani neki, hogy hagyd el a házat most. Ez egy olyan mélyről jövő dolog, aminek a gyökerét megtalálni csak nagyon nehezen lehet. Ha megtalálod, akkor viszont még nagyobb munka onnan kiölni. A probléma ott keződik azonban, hogy azt senki más nem tudja megtenni, csak mi magunk.

EZ IS ÉRDEKELHET:  Igazi Jóbarátok-rajongó vagy?

Aggódni vagy nem aggódni

Aggódni. Sajnos azt kell, hogy mondjam, mind aggódunk valamin. Az új munka miatt, a holnapi meccs miatt, vizsga előtt, értekezlet előtt. Mindig találunk olyan dolgot, amin aggódhatunk. Nem tudom, hogy ez magyar szokás, vagy minden más nemzet hasonlóképp működik, de az biztos, hogy mi, magyarok nagyon sokat aggódunk. A vicces az egészben, hogy soha nem akkor aggódunk amikor kell. Kell egyáltalán? Valószínű, hogy az emberben mindig van egy természetes félelem. A probléma ott kezdődik, amikor az emberek túlgondolják a problémáikat. Amikor előre félnek attól, ami még meg sem történt, és semmi garancia nincs arra, hogy tényleg meg is fog történni.

Teccik érteni? Itt az a probléma, hogy aggódunk, hogy fog sikerülni a vizsga. Tanultál rá? Igen. Akkor minek aggódni? Nem? Akkor meg nem kell aggódni, hogy rossz lesz, mert tanulás nélkül tuti, hogy rossz lesz. Érzed, hogy mi a lényeg? Felesleges az aggódás. Ha tudsz tenni ellene, akkor tegyél, és nem kell majd aggódni. Ha pedig nem tudsz, akkor pedig nincs más választásod, el kell fogadni, amit hozni fog a jövő, de még akkor sem vagy benne biztos, hogy mit fogni hozni, ameddig meg nem látod.

EZ IS ÉRDEKELHET:  Így csökkentsd a stresszt

Koncentrálj arra, amitől boldog vagy!

Persze leírni könnyebb, mint csinálni. De biztos vagyok benne, hogy mindenkinek van legalább egy olyan dolog az életében, amire ha gondol, akkor sokkal jobban érzi magát. Sokkal boldogabb lesz tőle. Ez lehet egy élmény, egy cél, álom vagy csak egy gondolat, hogy megnézed a kedvenc filmed. Emlékszem egyszer tengerit törtünk a családdal (utáltam mindig is), annyira rosszul éreztem magam, aki csinált már ilyet, tudja, miért. Egyszer csak a fejembe ötlött a gondolat, hogy amikor majd végzünk, akkor befekszem egy kád forró vízbe, beviszem a laptopom a fürdőbe, és elkezdem nézni a Gyűrűk Urát. Ettől a gondolattól, ahogy én ezt kigondoltam, annyira megnyugodtan, hogy abban a pillanatban az az érzés is kiszállt belőlem, hogy én mennyire utálok tengerit törni.

Találjátok meg a saját magatok boldogságfokozó élményét, és adjátok át magatokat ennek az érzésnek! A fenti példához hasonlóan (amiben semmi extra nincs) találjátok meg, hogy belőletek mi az, ami kiváltja azt a mérhetetlen boldogságot! Higgyétek el, hogy van ilyen! Ha ez megvan, akkor sokkal könnyebben át tudjátok majd vészelni azokat az időket, amikor úgy érzitek, hogy minden összeomlik a fejetek fölött. Ha boldogok vagytok, akkor sokkal könnyebben jönnek a megoldások a problémákra is!

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.