A világ (rózsaszín) szemüvegen keresztül, avagy a rövidlátás előnyei

Szerző: | máj 29, 2020 | 0 hozzászólás

Most viszont próbálj meg elvonatkoztatni a nehézségektől, és koncentrálj a dolog pozitív oldalára. Minden rosszban van valami jó, így bizonyára van valami előnye annak is, ha az ember nem éles körvonalak mentén látja a világot! Lássuk hát, miért „érdemes” szemüvegesnek lenni:

1. Tökéletes bőr és karcsú formák

Elég kevés olyan rövidlátó van, aki pontosan a látásnak megfelelő dioptriájú szemüveget hordja. Hogy magyarra is lefordítsam: a legtöbb ember hiába viseli a távcsövet, még azzal sem lát tökéletesen.

Milyen előnyei van ennek? Például az, hogy a legtöbb esetben olyan apróságokat, mint a pattanások és a vékony ráncok, egyszerűen nem veszel észre. A körülötted élő emberek bőre hamvasan tiszta és tökéletes – legalábbis annak látszik.

Azt mondják, hogy minél erősebb szemüveget hordasz, annál kisebbnek látod a dolgokat. Nem nagy a különbség a valós méretekhez képest, viszont ahhoz elég, hogy egy-két hiú rövidlátó kétségbe essen, miután kontaktlencsére vált és meglátja a combjait a tükörben.

2. Élet egy impresszionista festményben

Kedveled az impresszionista festményeket? Tudod, ezek azok a képek, amelyeken az elmaszatolt színeken kívül alig lehet felfedezni valamit. Ha elég messziről nézed őket és elég sokáig, akkor homályosan kirajzolódnak a formák a foltok között.

EZ IS ÉRDEKELHET:  Izgulsz?

Képzeld el, hogy egy ilyen festményben élsz! A körvonalak elmosódottsága miatt a színek sokkal intenzívebbek, a környezet békés és megnyugtató. Csodálatos!

(És egy idő után rettentően unalmas.)

wallpapercave.com

3. Néha jobb nem látni a világot

Előfordulhat, hogy jobban szeretnéd nem látni, mi folyik körülötted, de nem hagyhatod el a helyedet, és elaludni sem javallott. Ilyenkor egy egyszerű mozdulattal leemelheted a szemüveget az orrodról. Nagyon jól jöhet ez a képesség például a buszon vagy egy unalmas színházi előadás közben.

4. Motiváció a fejlődésben

Ha nem látsz rendesen, muszáj alternatív megoldásokat keresned bizonyos problémák megoldására.

Nem tudod elolvasni a táblán a jegyzetet, mert nem látod tisztán a betűket? Jegyzetelj hallás után! Ha elég sokáig gyakorlod, nem kell majd fizetned a gyorsíró tanfolyamért, mert anélkül is képes leszel földöntúli sebességgel papírra vetni bármit.

A rövidlátás elképesztő mértékben fejleszti a logikádat és a memóriádat. Minimális idő alatt az emlékezetedbe vésed a legjobb barátaid és a munkatársaid ruhatárát, és nagy távolságokból is könnyedén felismersz bárkit pusztán a járása, a mozdulatai vagy a ruhái színe alapján. Azt a gyakorlatot, amelyet ezen a módon megszereztél, az élet sok más területén kamatoztathatod.

Alexandr Borecky fotója a Pexels oldaláról

5. Védőfelszerelés helyett

Egy szemüveg jól jöhet főzéskor, takarításkor, szobafestéskor, mert felfogja a kifröccsenő olajat, a levegőben szálló port vagy akár a lecsöppenő festéket. Biciklizéskor is nagy előny, ha nem egyenesen a szemünkben landol az összes bogár és rovar, hanem legalább egy kis részüket felfogják a lencsék.

EZ IS ÉRDEKELHET:  A népszerűség kulcsa

Mindez sovány vigasz, hiszen akár viselhetnél védőszemüvegeket is, amelyek direkt erre a célra készülnek. Mindenesetre nem mindig hátrány, hogy nonstop védőfelszerelésben kell élned.

6. Divatos kiegészítő

Egy gondosan megválasztott szemüvegkeret kiemeli az arc szépségét, kifejezi viselője stílusát. Az egyszínű, elegáns keretek nagyon jól kiegészítenek egy öltönyös vagy kosztümös szettet, hivatalos megjelenést kölcsönöznek. Egy színesebb, kirívóbb darab pedig tökletes választás a személyiségünk kifejezésére.

Marcela Alessandra fotója a Pexels oldaláról

Te is szemüveges vagy? Ha igen, tapasztaltad már a fenti “előnyök” valamelyikét? Írd meg nekünk kommentben!

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.