A vízvezeték-szerelő varázspálcáját csőgörénynek hívják

Szerző: | szept 29, 2020 | 0 hozzászólás

Ha a bűvészkedéshez használt botot egységesen varázspálcának nevezzük, akkor nyugodtan mondhatjuk, hogy a csőgörény is ilyen eszköz. A vízvezeték szerelés során ugyanis a legjobb szakembernek is szüksége van technikai segítségre, ezek közül az egyik legelterjedtebb megoldás ez a furcsa nevű eszköz.

Csőgörény és spirál

A speciális szerszámok között érdemes a csőgörény bemutatásával kezdeni. Nem bonyolult kellék, csupán egy hosszú, akár tízméteres méretű spirál, amelyet gépi erő hajt. Attól függően, hogy mit szerelnek a végére, többféle feladatra is alkalmas. A csőgörény lehet kamerás, hogy megmutassa az adott problémát, lehet aprítófejes, hogy elbánjon a dugulással, de tisztítófej is kerülhet rá, ha ilyen feladatot kell megoldania. A gépi meghajtásnak köszönhetően a legtöbb helyen kiválóan alkalmazható, a profi szakemberek számára is hasznos szerkezet.

Ennél egyszerűbbek a kézi csatornatisztító eszközök, például ilyen a mechanikus erővel meghajtható spirál. Természetesen ezekkel is lehet jól dolgozni, megtisztíthatóak a csatornák, csövek, vezetékek, ezek a funkciók függenek a meghajtástól is. Azonban ennél modernebb technológiákra ugyancsak lehet támaszkodni.

Elektrosztatikus hibahelykereső, jelzőgázos vizsgálat és hőkamera

A szakemberek műszerei teljes pontossággal meghatározzák, hol található a probléma, ennek az az előnye, hogy elkerülhetővé válik a felesleges bontás. Az elektrosztatikus hibahelykereső pont erre való: behatárolja a hanghullámokat, majd kiszűri a csőtörés által okozott zajt.

EZ IS ÉRDEKELHET:  Az utolsó nap

Létezik jelzőgázos vizsgálat, ezzel kis vízveszteség esetén is megtalálható a probléma a fűtés- és vízrendszerekben. A leginkább akkor hatékony, ha nem csak a csőtörést, hanem a csövet is meg kell találni, például egy régebbi háznál, vagy az udvarban futó rendszereknél. Meg kell még említenünk a hőkamerát, amely a vizsgálja, majd kiértékeli a hőenergia hullámhosszát, ebből alkotja meg a hőképet, így tökéletes a hőhidak megtalálásához.

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.