Corgi őfelsége, avagy kutyák a királyi udvarban

Szerző: | máj 12, 2020 | 0 hozzászólás

A kutyák az emberek legjobb barátai már ősidőktől fogva. Szeretjük őket, mert őrzik a házat, terelgetik a nyájat, de legfőképpen azért, mert hihetetlenül édesek.

A kis házikedvencekkel a legtöbb helyen családtagként bánnak. Simogatják, fürdetik, kényeztetik őket, viszont biztosan nem részesülnek olyan fenséges bánásmódban, mint az angol királynő, II. Erzsébet udvarában élő társaik.

Köztudott, hogy az angol királynő kislány korától kezdve rajong a kutyákért, különösképpen a corgikért. Ezek a puha bundájú, rövid lábú, imádnivaló kis házőrzők, vagy jobban mondva: palotaőrzők több évtizeden keresztül álltak II. Erzsébet szolgálatára. Vagy fordítva…

wallpapercave.com

Egy ország uralkodójának lenni nagy felelősséget, fáradságos munkát jelent, így nem csoda, ha a királynőnek szüksége van egy kis támogatásra a feladatai elvégzésében. Olyan támogatásra, amelyet csak egy kiskedvenc közelsége adhat meg az embernek – a kutyagazdik biztosan megértik a királynő rajongását.

A felséges kutyák mindig is kiváltságos helyet foglaltak el a királyi családon belül. A személyzet megkülönböztetett figyelemmel kellett, hogy gondoskodjon róluk, ügyelve az étkezésükre és a tisztaságukra.

wallpapercave.com

Nem egyszer előfordult, hogy II. Erzsébet magával vitt egy kutyust valamelyik hivatalos találkozójára. Valószínűleg egy barátra volt szüksége, aki lelkitámaszként mellette áll a formális események bonyodalmaiban. Milyen jó lenne, ha mi, „egyszerű halandók” is magunkkal vihetnénk a kiskedvencünket a munkahelyi megbeszélésekre!

EZ IS ÉRDEKELHET:  Zene nélkül lehet élni, csak nem érdemes

Csakhogy nem mindenki örül a négylábúak jelenlétének a palotában. Vilmos herceg és Harry herceg, a királynő unokái, valamint Fülöp, Erzsébet hitvese is sérelmezte már korábban a szörnyű hangzavart, amit a kutyák okoznak a folyamatos ugatással. Ugyanakkor van a családnak egy olyan tagja is, aki nagyon jól kijön velük: Meghan Markle, Harry herceg felesége. A királynő kutyái az első perctől kezdve kivételes szerettel fogadták a hercegné közeledését – nem úgy, mint a királynő.

Samuel Wölfl fotója a Pexels oldaláról

Egy-két baleset is előfordult az évek során, például amikor az egyik előkelő eb megharapta a királyi őrség valamelyik tagját. Nem ő volt az egyetlen áldozat, ugyanígy járt egy postás, a palota több dolgozója, sőt egyszer maga Erzsébet is. Azonban ezek az esetek sem ejtettek csorbát a királynő rajongásán, amelyet háziállatai iránt érzett. A kutyák a királyi család tagjai maradtak, valószínűleg a személyzet nem kis bánatára.

Neked is van egy kiskedvenced, akit királyi bánásmódban részesítesz? Írd meg nekünk vagy küldj egy fenséges fotót róla! 😉

wallpapercave.com

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.