Csak egy egyszerű sminkelős cikk

Szerző: | aug 14, 2020 | 0 hozzászólás

„Sokan kérdeztétek már, hogy milyen smink rutinom van!” Amúgy nem, de gondoltam leírom. Azon túl, hogy mindenféle furcsa és legkevésbé sem nőies témák forognak az agyamban, egy nő vagyok. S bizony hiába hangoztatom a természetes szépséget, amikor nyáron a hőség miatt izzadok, és olajosabb lesz az amúgy extrém száraz bőröm. Kell a smink és kész. Előre szólok, hogy nem vagyok sminkes, sem pedig kozmetikus. Az én sminkes szekrényemben nem fogtok luxusmárkákat találni. Egyszerű, hétköznapi dolgokkal dolgozom, s próbálom kihozni magamból a maximumot.

A legelső lépésem, amikor épp nem rohanok valahová, az arcom előkészítése. Ilyenkor nemcsak hideg vízzel mosom meg az arcom, hanem Garnier fekete szenes arcgélt is használok, melynek becses neve Garnier Skin Naturals Pure Active, de csak egy alapos arcradírozás után, szintén Garnier terméket használok, mégpedig a Garnier Skin Naturals 3in1 Clay-t. Eddig semmi extra. Utána alapozni szoktam. Mármint alapozót teszek fel egy fekete beauty blender segítségével. Rimmel Lasting Finish 25Hours terméket használom egy jó ideje, a legvilágosabb árnyalatban. Nekem elég sokáig tart, mert nem használok sokat belőle. Ha jó napom van, akkor kihagyom a korrektort, de ha nem, akkor RL de Young vízálló korrektorát használom, ivory színben a szem alá, az orrnyergemre, illetve a járomcsontomra majd az egészet a fekete beauty blenderemmel dolgozom el. Ezt egy sima catrice púderrel fixálom, és az arcom most már kevésbé gáz.

Mivel fehér vagyok, mint egy üres lap, ezért igyekszem valamiféle színt csempészni hófehér arcomra, hogy ne higgyék azt az emberek, hogy mindjárt rosszul leszek. S mivel szeretem a kicsit extrább dolgokat, ezért az Essence matt touch blush pirosítóját használom Berry Me Up színben, ami nagyon durván pirosnak tűnik, ezért csínján kell vele bánni. A bronzosítót már jó ideje feladtam… kár erőltetni. Meg olyan arcélem van, hogy szinte vág. Igazán nem akarom tovább hangsúlyozni ezen maszkulin vonásaimat.

Az arcom készen is van, mehetek. Ó, bár ilyen egyszerű lenne! Most jön a szemem. Jó pár különböző palettám van, de jelenleg az I Heart Revolution Heart Breakers- Courage palettáját használom a szép színei, a tartóssága és az extrém pigmentáltsága miatt. Nekem bejön. Tényleg nem jön le, pedig rossz szokásom, hogy matatok a szememben, mert mindig sikerül valamennyi sminket belé juttatnom. Olyankor össze-vissza dörzsölöm, és mégsem jön le. Szóval az eltávolítása sem olyan túl könnyű. Jó szokásom, hogy hamar ráunok dolgokra, de a Rimmel Scandaleyes szempillaspirált már vagy 2 éve használom. Mármint nyilván nem ugyanazt a terméket. Nekem sűrű, de rövid szempilláim vannak, s a hosszabbítás a cél. Nos, ezt elértem.

Most jön a legproblémásabb terület: a szemöldököm. Azért problémás, mert gyakorlatilag alig van egy pár szál szemöldököm, hála egy kozmetikai balesetnek. 10 éve gyantáztattam először a szemöldököm. Azóta nem kellett, mert annyira megégett, hogy nem nőtt több szál. Az a pár szál is elég kis halvány. A tetoválás mellett még nem teljesen határoztam el magam, mert ez alatt a tíz év alatt elég szépen megtanultam, hogyan kell szemöldököt rajzolni, és szinte minden nap sikerül valamilyen más formát kreálnom magamnak. Ezt azért hiányolnám. Bár a tizenöt perces procedúrát nem fogom visszasírni, ha elhatározom magam a szemöldöktetoválás mellett. Na majd meglátjuk! A Rimmel Brow This Way-t használom medium brown színben. Azért nem a szőkét választottam, annak ellenére, hogy szőke a hajam, mert a medium brown tűnt hűvösebbnek. A szőke elég meleg árnyalatú volt. Az én színeim meg elég hűvösek (Light Summer típus vagyok).

A befejezés pedig nem más, mint kiválasztani az ötmillió rúzsom közül valamelyiket. De a legalapabb, amit bármikor, bárhová tudok viselni, az határozottan a NYX Soft matte lip cream Cape Town árnyalata. Visszafogott, szinte a szám színével megegyező, de nem szeretek rúzs nélkül mászkálni, s amúgy is kellemesen hidratál, így marad ez. Amúgy a vörösesebb, bogyós színek a kedvenceim, na meg a sötétebb lilák.

EZ IS ÉRDEKELHET:  Élni sincs időm!

Még egyszer elismétlem, nem vagyok profi sminkes, nem is értek annyira hozzá, csak szeretem, hogy valami újat teremtek a smink segítségével. Szeretek kísérletezni, felfedezni az enyhén femininebb oldalamat. Magabiztosabb vagyok azáltal, hogy jól nézek ki. Mert ha jól nézek ki, jól is érzem magam. S ha jól érzem magam, akkor nem áll az utamba semmi. Ilyen egyszerű. Hangsúlyoznám, hogy ettől függetlenül a természetes szépséget pártolom. Viszont néha egy kis touch up nem árt.

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.