Egy repülőtér, ahol élmény a várakozás

Szerző: | júl 11, 2020 | 0 hozzászólás

A repülőterek az átutazás helyszínei, kevesen vannak, akik igazán élveznék az ott eltöltött időt, inkább csak mint szükséges rossz jelennek meg a nyaralások elején és végén. Maga a repülés persze már sokkal élvezhetőbb, viszont hosszú óráknak kell várakozással eltelnie, mire a gépre szállhat az ember.

A Szingapúr-Changi repülőtéren viszont nem kell aggódni, biztosan nem lesz unalmas a várakozás! Lássuk, milyen különleges időtöltési lehetőségekre számíthatunk, ha Szingapúrba repülünk:

Ingyenes városnéző túrák

Azoknak, akiknek legalább öt órát kell várniuk itt az átszállásra, a Szingapúr-Changi repülőtér ingyenes városnéző túrákkal kedveskedik. Több szempontból is megéri részt venni ezeken a kirándulásokon. Idegenvezetők mutatják be a város látványosságait és építészeti különlegességeit, így sok érdekességet megtudhatunk a környékről, arról nem is beszélve, hogy egy kis séta, egy kis mozgás jót tesz az utazók elgémberedett végtagjainak. A legfontosabb pedig az, hogy a várakozással töltött időt sokkal kellemesebben el lehet tölteni.

wallpapercave.com

Pihentető kikapcsolódás és szépségápolás

Aki a hosszú utazás után szeretne csobbanni egyet, annak ki sem kell lépnie a repülőtér területéről. Egy frissítő úszásért nem kell mást tenni, csak felkeresni a tetőn található úszómedencét. Ha mozgás helyett jobban esne inkább csak pihenni, akkor egy jacuzziban is lazíthatunk, vagy bejelentkezhetünk egy masszázsra.

EZ IS ÉRDEKELHET:  Új-Zéland csodálatos világa

A szépségápolás sem szorulhat háttérbe: miközben a járatunkra várakozunk, lehetőségünk van manikűröztetni, és kipróbálhatjuk a halpedikűrt is. A halpedikűr során a lábakat egy medencébe kell tenni, majd a vízben úszkáló különleges pontyfélék, az ún. doktorhalak lecsipegetik az elhalt hámréteget a talpakról és a lábujjakról. Ezáltal teljesen természetes és fájdalommentes módon megszabadulhatunk a megkeményedett bőrtől.

wallpapercave.com

A természet közelében

A Szingapúr-Changi reptéren rengeteg a zöldfelület, ezernyi különleges növényt és más természeti látványosságot csodálhatnak meg az átutazó turisták.

Az egyik legismertebb a látnivalók között a mennyezetről aláomló óriási vízesés. A hatalmas vízoszlop időnként színes megvilágítást is szokott kapni, amely még gyönyörűbbé varázsolja a látványt.

wallpapercave.com

Nem mindennapi kerti sétákat is tehetünk a reptéren. A tetőn található például egy kaktuszpark, amelyben több mint százféle kaktusz kapott helyet, de felkereshetjük a vízililiom-, a napraforgó- vagy az orchideakertet is.

wallpapercave.com

A Szingapúr-Changi az első repülőtér a világon, amely egy lepkekertet tart fenn – itt több száz gyönyörű pillangót csodálhatnak meg a látogatók. Hasonlóan csodaszép látványt nyújtanak a reptér területén található kis tavacskákban úszkáló koi pontyok.

wallpapercave.com

Játékkal repül az idő

Aki se kirándulni, se nézelődni, se fürdőzni nem szeretne, az szórakozhat a repülőtér játékparkjában. Rengeteg játék közül lehet választani! Lehet teniszezni, röplabdázni, focizni, bowlingozni, de az se aggódjon, aki nem kedveli ezeket a sportokat: ők Xbox és Playstation játékokkal is múlathatják az időt.  

EZ IS ÉRDEKELHET:  A hó és jég birodalma: Észak-Kanada

A merészebb utazók kipróbálhatják a világ legmagasabb csúszdáját is! A reptér négy szintjén átkanyargó csúszdán akár 6 m/s sebességre is fel lehet gyorsulni.

Szórakozás után pedig érdemes beülni egy filmre a repülőtér két ingyenes mozijának valamelyikébe.

Csak aztán le ne késsük a gépet! 😉

wallpapercave.com

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.