Elfeledett F1-es Pilóták|Jaime Algersuari

Szerző: | máj 14, 2020 | 0 hozzászólás

Jaime Algersuari szinte bombaként robbant be a Formula 1 világába 2009 nyarán, éppen a Magyar Nagydíj előtt. Ekkor vált meg ugyanis a Red Bull fiókcsapata az addig igen gyengén teljestő Sebastian Bourdais-től. Nézzük meg, hogy mi történt a spanyol pilótával az F1 közben és után.

Jaime Algersuari

Bemutatkozás az F1-ben

Algersuari bemutatkozása mondhatni hirtelen is jött, meg nem is. Az már tény volt, hogy a Toro Rosso előbb utóbb meg fog válni a borzasztóan teljesítő Bourdais-től. Az viszont igen meglepő volt, hogy egy totál tapasztalatlan, még 20 éves kort be nem töltő fiatal pilótára esik a választás.

Nem mondanám, hogy nagyon rosszul indult a pályafutása, ám tény, hogy indulhatott volna jobban is. Habár élete első F1-es futamán az utolsó, 20. helyről indult, mégis a 15. helyen fejezte be a futamot csapattársát, Buemit is megelőzve.

Ezután folyamatos fejlődés látszódott a pilótán. Úgy tűnt, hogy egyre inkább hozzászokik az autóhoz és magához a Forma 1-hez is. Azonban a Belga , Japán és Abu-Dhabi Nagydíj megtörte ezt a fejlődést. Habár az időmérőkön még úgy-ahogy a középmezőny közepén volt, ami miatt azt mondhatjuk, hogy nem volt egy tehetségtelen pilóta. Már ami az egykörös tempót illeti. Mégis úgy tűnt, hogy a futamokon már nem igazán volt partiban a mezőnnyel. Ahhoz képest, hogy a brazil futamot a 12. helyről kezdhette meg, miközben az első néhány kör kiesőinek hála még pontszerző helyen is szerepelt, mégis az utolsó helyen intette le az akkor már gyógyult, balesetéből felépült Felipe Massa.

EZ IS ÉRDEKELHET:  Elfeledett F1-es Pilóták|Sebastian Buemi

A szezont végül pont nélkül az utolsó helyen zárta.

A második szezon

Némi fejlődés talán mutatkozott nála a következő szezonban, ám nagy előrelépést ez sem jelentett. Év végén mindössze a 19. helyet szerezte meg a bajnokságban a megszerzett 5 pontjával.

Na még egy utolsó…

A 2011-es szezon már összességében biztatóbb volt, de ez sem volt elég. Hiába szerzett 25 pontot a fiatal spanyol pilóta és szerezte meg a bajnokságban a 14. helyet, a Red Bull kiscsapata úgy döntött, év végén megválik tőle. Így ezzel befejeződött egy éppen alig megkezdett F1-es karrier.

A 2014-15-ös szezonban a Virgin Racing csapatában kipróbálta magát a Formula E-ben is. Azonban ebben sem sikerült maradandót alkotnia.

Algersuariról azóta sem tudni igazán semmit. Korábbi honlapja már megszűnt. 2010-11-ben még Dj-ként is dolgoztott Squire művésznéven. Korábban Mark Webberrel együtt még a bajnokok tornáján, vagyis a Race Of Champions-ban is szerepelt.

Azt lehet mondani, hogy Algersuari egy jó példa arra, hogy habár nagyon jó lehetőség a Toro Rosso a Formula 1-ben, amiért lehetőséget ad fiatal és tehetséges (?) pilótáknak arra, hogy megmutassák magukat a Forma 1-ben, nem biztos, hogy mindig a legjobb lóra tesznek.

EZ IS ÉRDEKELHET:  5 meglepő tény a Forma 1-ről

Azóta nem igazán hallottunk olyanról, hogy egy pilóta nem igazán váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Talán Brandon Hartley-t mondanám egy nagy reményekkel berobbant pilótának, de végül ő is a süllyesztőben végezte. Verstappen és Albon viszont abszolút a lehető legjobb választás volt a Red Bull részéről.

Neked mi a véleményed Algersuariról, a Toro Rossóról, és úgy magáról a Formula 1-ről? Írd meg kommentben!

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.