Elfeledett F1-es Pilóták|Sebastian Buemi

Szerző: | máj 12, 2020 | 0 hozzászólás

Élet a Forma 1-ben

Buemi pályafutása 2009-ben indult a Toro Rossonál, a Red Bull fiókcsapatában. Egy évvel korábban tesztpilótai státuszt kapott, de nem szerepelt F1-es versenyen. Aztán 2009 januárjában aláírták a szerződését. Az éppen akkor a Red Bull-ba távozó Sebastian Vettel helyét kapta meg. Csapattársa a már korábban egy évet F1-ben töltő Sebastian (mennyi Sebastian volt akkor a Red Bull-nál…) Bourdais lett.

Embed from Getty Images

Mindjárt az első kaotikus Ausztrál Nagydíjon pontot szerzett, amikor is nyolcadikként ért célba, de Hamilton büntetése miatt előrejött 7. helyre. Sajnos azonban a következő futamok, és konkrétan úgy az egész szezon nem volt számára szerencsés. Pontot ezután már csak 3x szerzett. Legjobb helyezése Brazíliában volt, amikor is megismételte a melbourne-i futamon elért 7. helyét. Mindent összevetve azt lehet mondani, hogy ez az év egyáltalán nem volt sikeres számára.

Embed from Getty Images

A következő 2010-es szezon sem alakult jobban számára. Ismét a 16. helyen zárta a pontversenyt, de legalább eggyel több alkalommal tudott pontot szerezni. Ez azonban sovány vigasznak bizonyult számára.

EZ IS ÉRDEKELHET:  Ne utálkozz, ne mérgelődj!

A 2011-es szezon bizonyult az utolsónak Buemi számára. Ebben a szezonban már hétszer végzett pontszerző helyen. Sajnos azonban ez is nagyon kevés volt ahhoz, hogy érdemben előrekerüljön a versenyzők pontversenyében. A 15. helyet sikerült megszereznie, amivel sem ő, sem a csapat nem volt elégedett. A szezon végén meg is váltak a pilótától.

Embed from Getty Images

Élet a Forma 1 után

Buemi ezután a FIA World Endurance Bajnokságban kezdett el versenyezni 2012-ben. Ebben sokkal sikeresebbnek bizonyult, hiszen már második szezonjában a bajnokság harmadik helyén végzett. A következő szezonban pedig sikerült is megnyernie a megmérettetést.

Embed from Getty Images

Ezután kevésbé sikeres szezonzok következtek, de a 2018-2019-es szezonban ismét sikerült a bajnokság első helyén végeznie.

Buemi emellett kipróbálta magát, nem kevésbé sikeresen a Formula E-ben is. Már az első szezonjában a pontversenyben a második helyet érte el. A következő szezonban azonban meg is nyerte a sorozatot.

Embed from Getty Images

Később még hasonlóan sikeres évadokat futott, megnyernie azonban azóta sem sikerült a bajnokságot. A COVID-19 miatt pedig ezt a sorozatot is félbeszakították. Eddig ebben a szezonban egy harmadik és egy negyedik helyezés volt a legjobb, amit elért.

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.