Elvesztettem az állásom, mitévő legyek?

Szerző: | júl 14, 2020 | 0 hozzászólás

1. Ne ess kétségbe!

Tudom, hogy nem egyszerű, de próbálj meg higgadt maradni! Fontos döntéseket kell majd meghoznod az elkövetkező időkben, olyanokat, amelyek akár az egész életedre hatással lesznek.

Az álláskeresés folyamata hatalmas stressz alá helyezi, és könnyen kikészíti az embert. Viszont ha forró fejjel, kapkodva vágsz neki a kutakodásnak, könnyen belehajszolhatod magad egy olyan pozícióba, amely bár pillanatnyilag jó megoldásnak tűnik, hosszabb távon egyáltalán nem kifizetődő.

Tim Gouw fotója a Pexels oldaláról

2. Kérj tanácsot!

Együtt mindig könnyebb, mint egyedül – ez akkor is igaz, ha állást keresel. Ne félj tanácsot, segítséget kérni: családtagoktól, barátoktól, ismerősöktől, régi munkatársaktól, de akár egy állásközvetítő céget is bátran keress fel!

Könnyen megeshet, hogy ha egy hozzáértő személy vizsgálja meg az önéletrajzodat, olyan tanácsokkal tud ellátni, amelyek segítségével egy csapásra kiszélesedik a lehetőségeid skálája.

3. Ne add fel!

Elküldted hét-nyolc cégnek az önéletrajzodat, de hetek óta egyik helyről sem jeleztek vissza? Ez nem azt jelenti, hogy nem vár rád egy jó kis állás valahol máshol!

EZ IS ÉRDEKELHET:  Hogyan illeszkedjek be az új munkahelyemen?

A nagyobb cégek esetében egyébként több hetet, akár egy hónapot is igénybe vehet, mire feldolgozzák a jelentkezőktől kapott dokumentumokat, és kiválasztják, kiket hívnak meg egy személyes interjúra.

Derwin Edwards fotója a Pexels oldaláról

Ha esetleg már több helyről is visszautasították a jelentkezésedet, ne vedd a szívedre! Mindez ne tartson vissza attól, hogy az eddigieken kívül még öt-tíz-tizenöt pozícióra is beadd a jelentkezésedet! Minél több helyre küldöd el az önéletrajzod, annál több esélyt adsz saját magadnak!

4. Képezd magad!

A tudásod bővítése és a képességeid fejlesztése kiemelten fontos akkor, ha munkahelyet keresel. A korábbi állásod elvesztésével bizonyára elég sok időd felszabadult – ezeket az órákat próbáld meg befektetni, minél hasznosabban eltölteni!

Iratkozz be egy-két intenzív tanfolyamra, amelyek lehetnek akár hagyományos, akár online tanfolyamok is! Ha nincs lehetőséged kötött beosztásban órákon részt venni, akkor sem kell lemondanod a tanulásról: rengeteg oktató videót találhatsz különböző internetes oldalakon, amelyek segítségével saját időbeosztással, kényelmesen mélyítheted el az ismereteidet számos témában.

Startup Stock Photos fotója a Pexels oldaláról

Sok sikert és kitartást!

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.