Gyógyulj meg természetesen!

Szerző: | aug 21, 2020 | 0 hozzászólás

Fáj a fejed? Tessék, itt egy cataflam. Fáj a torkod? Panadolt rá! Rossz a gyomrod? Az Espumisan majd segít. Menstruációs görcsök gyötörnek? Algoflex M. A modern orvoslás számtalan variációt tud felsorolni, melyek enyhítik a panaszainkat…ideiglenesen. Ez nagyon jó dolog, figyelembe véve, hogy anno piócákkal, csapkodással, fejlékeléssel(!!!) oldották meg az emberek egészségügyi panaszait. Igen, csodálatos haladás történt. Azonban az emberek elfelejtenek egy fontos dolgot. Az addig rendben van, hogy xy gyógyszer enyhít bizonyos panaszokat, de felerősít más gondokat. Pl. a Cataflam megszünteti a gyötrő fejfájást, az stimm. Helyette azonban gyomorproblémákat okoz… S ez elmondható szinte az összes gyógyszerről. A homeopata bogyókat nem számolom ide, mert az lényegében lutri, valakinek működik, valakinek nem. Nos így állunk.

Az emberek ósdinak tartják, illetve szkeptikusan állnak a természetgyógyászat egyes ágaihoz. Ez azért különös, mert a nagyszüleink, dédszüleink márpedig így gyógyították magukat. Méghozzá eredményesen. A múlt század elején nem orvoshoz rohangáltak az emberek, mint manapság, hanem vajákosokhoz, gyógyítókhoz. Hogy honnan tudom? Az én őseim között szép számmal van vajákos, gyógyító. A családom nőtagjai között sokan készítenek még mai napig kenőcsöket, gyógyteákat. Pontosan tudják, mi mire való. A dédnagymamám idős korában sikeresen legyőzött egy halálos betegséget. Műtét és minden beavatkozás nélkül. Ezeket azért írtam le, hogy tudjátok, nem légből kapott elképzeléseim vannak a természetgyógyászatról.

EZ IS ÉRDEKELHET:  Beszéljünk az állatvédelemről! Tévhitek és egyebek

Én személy szerint úgy látom, hogy a növényeknek és bizonyos helyeknek „mágikus” ereje van. A növények régóta használatosak, mivel gyógytea, kenőcs, szirup stb. készül belőlük. Én gyerekként lándzsás útifű szirupot ittam, ha fájt a torkom és nem pedig panadolt. Na de. Az őseink lehet, hogy nem értettek az informatikához, és nem tudták, mi az a kamat. De megfigyeltek és tanultak. A gyógyítók egymás között megosztották, hogy egy bizonyos növényt hogyan kell felhasználni, mennyi szükséges belőlük, mikkel kell összekeverni stb, s ezeket vagy megjegyezték, vagy felírták. S így tovább tudták adni ezen tudást az arra méltó személyeknek.

Magyarország bővelkedik gyógyító helyekben. Vegyük végig a számos termálvizet, vulkanikus köveket, tiszta forrásokat és erdőket. Nem azt mondom, hogy „mágikusan meggyógyulsz”. Azt mondom, hogy hiszek abban, hogy egyes helyek több energiával rendelkeznek, mint más helyek. Mert tisztábbak, vagy több ásványi anyag rakódik fel ott. Ilyen Bükkszentkereszt is. A Gyógyító kövekről szerintem mindenki hallott már. A lényeg, hogy a szervezet megérzi, melyik kőre kell ülni. Ül rajta az ember, s akkor egy kicsit jobban lesz. De ha esetleg a szervezet egy kicsit bizonytalan lenne, akkor segítségére siet a kőtérkép.

Ha már kövekről van szó, vannak azok a csodálatosan szép ásványok, melyek a mentális egészségünkre vigyáznak, pl. az ametiszt, rózsakvarc, napkő. Az igazi ásványok nem csak dekorációs elemek. A természetben semmi nem jött létre csak úgy, véletlenül, mert miért ne! Nem. Mindennek célja van, funkciója van, és jó valamire. Minden apró kis dolog okkal van itt. Ezek a kövek nem azért jöttek létre, hogy ékszerként viseljük, hanem azért, mert a lelki békénk is fontos. Ha a lelkünkben valami nem okés, akkor a szervezet előbb-utóbb megadja magát, s betegek leszünk. Hányszor fordult már elő, hogy xy tanuló addig stresszelt, hogy tönkrement a gyomra, vagy folyamatosan náthás volt, esetleg allergia alakult ki nála?

EZ IS ÉRDEKELHET:  Műanyagmentes július

Nem tudom megmondani, hogy éld az életed. De szeretném tudatni veled, hogy igenis vannak más megoldások a gyógyszereken kívül. Persze, tudom, valamikor nagyon rossz, valamikor nagyon fáj. Olyankor vedd be a gyógyszered, menj orvoshoz! Az oltások ellen sem vagyok. Én mindössze azt mondom, hogy erősítsd magad gyógyteákkal, szerezz be pár ásványt, látogass el gyógyító helyekre. Ha lehetséges persze. De ne hagyd, hogy a szervezeted összeomoljon, felejtsd el a mű vackokat, és hidd el, egészséges maradsz!

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.