Hosszú hétvége programok

Szerző: | aug 19, 2020 | 0 hozzászólás

Jön a hosszú hétvége, végre nincs fullasztó hőség. Mit csináljon hát az ember lánya? Kiránduljon! Én az a tipikus „koptassuk el a cipőm, sétáljunk egy jó nagyot, nézzünk meg szép helyeket” lány vagyok. Jók azok a fesztiválok… néha. Nekem személy szerint többet jelentenek az esztétikailag és lelkileg felemelő élmények. Szóval összeszedtem pár úti célt, ahová érdemes elmenni. Már ha persze az időjárás is engedi.

Nyíregyházi Állatpark

Hosszú hétvége lévén bőven lesz idő szétnézni az ország egyik legnagyobb állatkertjében, melyben igazán csodálatos és különleges állatfajok vannak. Természetesen jó körülmények közt. Szórakoztató, vidám és lenyűgöző élmény bármely korosztálynak! A legkisebbektől a legnagyobbakig mindenki jól fogja magát érezni. Ebben ezermillió százalékig biztos vagyok! A legkisebbeknek (meg nekem) igazán vicces, hogy a tanya részen meg lehet simogatni az állatokat. Nagyon édesek! Az állatokon egyébként tényleg csak azt látni, hogy jól vannak tartva, tiszták, rendszeresen kapnak nagyobb mennyiségű táplálékot. Megszokták az ember jelenlétét, így nem éppen szégyenlősek. A belépő ára sem vészes.

Miskolci Tündérkert

Hohó, csak nem randira készülünk? Mert ha igen, akkor ez az a hely, ahová el kell mennetek! Annyira jó dolog elszakadni a hétköznapoktól, a forgalom, az emberek hangjától, meg mindenféle zajtól. Az „érintetlen” természet lágy ölén egymásra és önmagunkra találhatunk. Egy kellemes séta során pedig olyan fontos dolgokat is megbeszélhetünk, amire egyébként sosincs idő. Tudjátok… a rohanás miatt. Annyira szép ez a hely! Talán a legkisebbek nem fogják élvezni. De nagyjából 15 év felett garantált az elégedettség és a lazulás. Az ár nevetségesen olcsó. Olyannyira, hogy ingyenes!

EZ IS ÉRDEKELHET:  A hó és jég birodalma: Észak-Kanada

Hajdúszoboszlói strand

Ha szeretnéd kiélvezni a nyár utolsó fénysugarait (már amennyiben lesznek még olyanok), és imádsz úszni, meg szereted áztatni magad, akkor csak utazz el Hajdúszoboszlóra. Méltán híres a strandjairól. Rengeteg különböző uszoda között válogathatsz, és hidd el, egyikben sem fogsz csalódni! Termálfürdő, csúszda, mindenféle medencék állnak a rendelkezésedre. Nem véletlenül jár ide ennyi ember! S ha meguntad az úszást, akkor úton-útfélen éttermekbe botlasz, s eddigi tapasztalataim alapján abszolút kifogásolhatatlan az étel szinte mindenhol. (Mert persze, hogy a kajáról beszélek egy strandolós részletnél…) Az árak nem vészesek. A szórakozás bármely korosztály számára garantált! Mindenki megtalálja azt a medencét, ahol jól érzi magát!

Lillafüred

Csodálatos hely, mesés programok, minden olyan nagyon szép és jó. Hihetetlen! Ha randizni akarsz, akkor is tökéletes, mert bájosan andaloghattok a vízesésnél és a körülötte levő virágos, parkos területen, beültök szépen egy csónakba és romantikusan, szájtátva csónakáztok. Ha aktívabb programra vágysz, akkor ott a libegő, a sport és kalandpark, de akár túrázhatsz is egy jó nagyot, megtekintheted a barlangokat és nem mellesleg fejlődik az intellektualitásod! Ha már intellektualitásról van szó, akkor nézd meg a Herman Ottó emlékházat, illetve a vasútállomás melletti múzeumot! Lillafüred is egy olyan hely, mely bármelyik korosztály számára tökéletes. Mindenki jól fog szórakozni. Az árak szintén nagyon kedvezőek. Ja és próbáljátok ki az éttermeket, nagyon jó a kaja!

EZ IS ÉRDEKELHET:  Egy repülőtér, ahol élmény a várakozás

Szívem csücske: Hortobágy

Mindig visszahúz oda a szívem, nem lehet megunni azt a látványt, ami elém tárul. Egyszerűen… szép. Duplán hegyvidéki lány lévén számomra annyira különleges ilyen sík dolgot megtekinteni. Kilométerekre ellátni! Hihetetlen! Az autentikus kis házak pedig különleges hangulatot csempésznek a hely varázsába. Mintha tényleg részese lennék a vidéknek. Gondolom a hidat mindenki ismeri, nem mondok semmi újat azzal, hogy gyönyörű. Igazából ezt a helyet is bárkinek javasolnám jó szívvel, de talán a kisgyerekek számára unalmas lenne. Mondjuk jó nagy tér van nekik szaladgálni. Az ár kedvező, mivel bárki, bármikor elmehet ide. Csak úgy. Ingyen van.

Jó szórakozást és kellemes időtöltést kívánok!

(A képek nem az enyémek, én nem vagyok ennyire ügyes.)

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.