Toronto, ON - SEPTEMBER 11  -  Action/thriller star actor Sean Bean is in town to promote his latest TV show Legends speaks to the Star's Tony Wong during TIFF. September 11, 2015.        (Chris So/Toronto Star via Getty Images)

Így jött létre Sean Bean ikonikus Gyűrűk Urás mémje

Szerző: | jún 1, 2020 | 0 hozzászólás

Josh Gad-nak van egy Youtube csatornája Reunited Apart néven, ahol összehozza olyan nagy filmek stábtagjait, mint mondjuk a Vissza a jövőbe, Splash, vagy jelen esetben a Gyűrűk Ura. Ebben a műsorban nagyon sok érdekességet osztanak meg a stábtagok a nagyvilággal.

Például sokan nem tudják, hogy Sir Ian McKellennek, aki Gandalfot játszotta a nagysikerű történetben, az első jelenete az volt, amikor az első részben találkozik Frodóval a megyében. Ebben még nincs is semmi extra, gondolhatjuk magunkban, hiszen az első rész elejéről van szó. Igen ám, de a második jelenete arról szólt, amikor a harmadik részben elbúcsúzik a hobbitoktól. Igen, elég fura, hogy már az első film forgatása közben leforgatták a trilógia majdhogynem legutolsó jelenetét.

Sir Ian McKellen erre azt mondta:

Találkoznom kellett a hobbitokkal, hogy elbúcsúzzak tőlük. De még nem is találkoztam velük!

Így lett hát a mém

A film frenetikus forgatása azonban tartogatott még meglepetéseket. Ez pedig egy olyan jelenet felvételéhez vezetett, amelynek egyik momentumát a mai napig millióan használják mémkészítésre.

Történt ugyanis, hogy azt a bizonyos jelenetet, illetve magát a szöveget, amit Boromirnak kellett elmondania Elrond gyűlésén Imladriszban (közismertebb nevén Völgyzugolyban) a felvétel előtti éjszakán írták meg, majd aznap reggel adták oda Sean Bean-nek. Mondanom sem kell, gyakorlatilag esélye sem volt nem, hogy úgy megtanulni, hogy átéléssel és hozzá hű módon adja elő a monológot, de még normálisan bemagolni sem.

EZ IS ÉRDEKELHET:  Hogyan rontsd el mások estéjét? Tuti tippek mozilátogatóknak

via GIPHY

Ennél a jelenetnél, amikor Sean Bean lenéz, akkor itt a papírra leírt szövegét nézni, hogy el tudja kezdeni a szövegét!

Így indult hát el világhódító útjára a “Mordorba nem szokás csak úgy besétálni” mém. Azonban el kell mondanunk, hogy Sean Bean remekül hozta a formáját, és ha nem lett volna ez a kis “baki”, akkor most nem lenne lehetőségünk ilyen csodálotos mémeket készíteni belőle.

Nektek melyik volt a kedvenc jelenetetek a filmből? Van olyan, amiről szívesen olvasnátok?

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.