Instagram-Facebook-Huszonéves lányok-Testképzavar

Szerző: | máj 15, 2020 | 0 hozzászólás

Jelen cikkel nem célom, hogy bárkit is kritizáljak vagy megsértsek. Ez az én személyes véleményem és tapasztalatom…

Amióta az életem része a közösségi média…

Azóta mindenhol az arcomba nyomják a „hogyan fogyj le 5kg-ot?” „hogyan legyen lapos hasad 30 nap alatt?” és társai cikkeket… A vékonyabbnál vékonyabb és az izmosabbnál izmosabb nőkről és férfiakról készült képekről már ne is beszéljünk…

Nem értem, hogy az én generációmnak miért szinte kötelező, hogy jól nézzen ki, illetve, hogy edzett és formás idomokkal rendelkezzen.

Képmutatás lenne, ha azt mondanám, hogy mindenki legyen kövér, és ez így rendben is van. De kérdem én, miért jó az, ha az edzőteremben unalmas tuc-tuc zenére emelgetjük a súlyokat, csakhogy egy jó képet töltsünk fel az instagramra…

Személyes tapasztalatom…

Nagyon sok korombeli lány/nő, aki egyébként nem kövér, hanem normál alkattal, de nem agyonsportolt testtel rendelkezik, nem érzi jól magát a bőrében, mert mindenhol kockás hasak és kerek popsik veszik körül.

Egy időben én is azt éreztem, hogy nem vagyok elég jó. Nekem is kockás has kell és agyonsportolt test. Jelenleg is sportolok és figyelek az étkezésre, de nem azért, mert úgy akarok kinézni, mint a legtöbb lány az instán, hanem azért, mert én jól akarom érezni magam a bőrömben. Szeretem azt a sportot, amit űzök és élvezettel tölt el.

EZ IS ÉRDEKELHET:  Zero Waste életmód- Így mentsd meg a Földet!

Sajnos nagyon sok lány azért csinálja a kőkemény edzéseket, mert ezt sulykolja beléjük a világ, és nem azért, mert élvezik… De mi értelme van így a testmozgásnak? Miért jó ez így, ebben a formában? Miért másoknak akarunk mindig megfelelni? Miért nem magunknak?

Véleményem szerint…

Az lenne az egészséges, ha mindenki azért végezne testmozgást, mert élvezi. Nem pedig azért, mert a körülötte élők elvárják, hogy izmos idomokkal rendelkezzen. Az egészségünk megőrzése a legfontosabb, így muszáj némi testmozgást végezni, de legalább 100 féle módja lehet ennek. Biztos vagyok benne, hogy mindenki meg tudná találni a számára megfelelőt.

Rengeteget lehetne még boncolgatni a témát, hiszen nagyon sok kérdést vet fel a mindennapi életünkkel kapcsolatban… Talán majd egy következő cikkben. Az utolsó gondolatom, ami eléggé közhelyes, de nagyon igaz.

Érezd jól magad a bőrödben és figyelj az egészségedre, de ne azért, mert ezt várja el tőled a világ!

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.