Pilótapiac mozgásban|Mit hoz nekünk 2021?

Szerző: | máj 24, 2020 | 0 hozzászólás

Bombaként robbant be a hír, hogy Sebastian Vettel nem folytatja pályafutását a Ferrariban 2021-től. Nem mondom, hogy nem volt benne a levegőben, de azért azt kell, hogy mondjam, mindannyian bíztunk benne, hogy ha voltak is nézeteltérések, akkor azt valahogy megoldják a felek. Nem oldották.

MEXICO CITY – OCTOBER 25: Sebastian Vettel, Ferrari during the 2019 Formula One Mexican Grand Prix at Autodromo Hermanos Rodriguez, on October 25, 2019 in Mexico City, Mexico. (Photo by Zak Mauger / LAT Images)

Meghozták a döntés és ennek értelmében Vettel, aki 2015 óta szolgálja a Maranelloi csapatot, elhagyja azt. Azt azonban még nem tudjuk, hogy hol fogja folytatni pályafutását. Ha folytatja egyáltalán.

Azzal, hogy Vettel elmozdult, indult a domino. Vettel helyére azonnal hírbe hozták a McLarenhez csak nemrég 2019-től odaszerződött Sainz-ot. Persze-persze gondoltuk magunkban, hogy pletyka de hát ezt csak nem fogják meglépni. Eleve csak nemrég szerződött oda, jól is érzi magát a McLarennél, tök jól kijön Norrissal. Miért is váltana csapatot? Ráadásul most úgy tűnik, hogy a McLaren felszállóágban van, hiszen azok után, hogy teljesen átszervezték a csapatot, sokkal sikeresebbek lettek. Tavaly mondjuk úgy erőből megszerezték a konstruktőri negyedik helyet, és nagyon sok szponzorral is gazdagodtak, tehát azt lehet mondani, hogy anyagi szempontból is fejlődtek.

EZ IS ÉRDEKELHET:  Gazdag Papák Autót vesznek
SHANGHAI INTERNATIONAL CIRCUIT, CHINA – APRIL 14: Carlos Sainz Jr, McLaren during the Chinese GP at Shanghai International Circuit on April 14, 2019 in Shanghai International Circuit, China. (Photo by Steven Tee / LAT Images)

És megtette! Mint kiderült, már nagyon régen tárgyaltak együtt, mármint a Ferrari és Sainz. A csapatvezető nyilatkozata alapján már tavaly télen felvették a kapcsolatot Sainzzal, hogy Vettel helyére szerződjön. Atyavilág! Akkor ezek szerint már nagyon régen eldőlt a Ferrari vezetésében, hogy Vettelt márpedig menesztik. Így már világos, hogy miért ajánlott (már ha ajánlott egyáltalán) olyan szerződést Vettelnek a Ferrari, amit hülye lett volna elfogadni. Nem is fogadta el!

Oké, Sainz megy a Ferrarihoz. Örülünk, Vincent? Örüljünk, már ha nem vagyunk Vettel drukkerek. Akkor a követkető lépés, hogy mi lesz Sainz helyével? Na ne, tényleg Ricciardo? Ő is még épphogy leszerződött a Renaulthoz, és megváltóként tekintenek rá. Tuti nem hagyja el ő is egy év után a csapatát!

YAS MARINA CIRCUIT, UNITED ARAB EMIRATES – NOVEMBER 28: Daniel Ricciardo, Renault F1 Team during the Abu Dhabi GP at Yas Marina Circuit on November 28, 2019 in Yas Marina Circuit, United Arab Emirates. (Photo by Andy Hone / LAT Images)

De!

Elhagyja! Ricciardo megy a McLarenhez! Mondjuk, megmondom őszintén, hogy ezt sokkal jobban megértem és logikusabb lépésnek gondolom, hisz a McLaren 1 év alatt fejlődőtt annyit, mint amennyit a Renault 2016 óta. Úgy gondolom, hogy azért Ricciardonak sokkal nagyobb esélye van futamokat nyerni, vagy esetleg (de persze ne szaladjunk ennyire előre) bajnokságot. Sokkal nagyobb potenciált vélek felfedezni ebben a csapatban, mint a franciákban. Utóbbinál, ahogy szokás mondani, a fejétől bűzlik a hal, hiszen szerintem a legmegosztóbb személyiség pont Abiteboul. Lehet, hogy csak nekem unszimpatikus, de szerintem a csapaton belül pont az ő hozzáállásával van a legnagyobb baj.

EZ IS ÉRDEKELHET:  Elfeledett F1-es Pilóták|Sebastian Buemi
SINGAPORE STREET CIRCUIT, SINGAPORE – SEPTEMBER 20: Christian Horner, Team Principal, Red Bull Racing, and Cyril Abiteboul, Managing Director, Renault F1 Team, in the Team Principals’ Press Conference during the Singapore GP at Singapore Street Circuit on September 20, 2019 in Singapore Street Circuit, Singapore. (Photo by Andy Hone)

Oké. és akkor most ott vagyunk, hogy Sainz megy a Ferrariba. Nagyon fiatal pilótapárosa lesz így a Ferrarinak, amire évtizedek óta nem volt példa. Ez teljességgel szembemegy a Ferrari eddigi pilótapolitikájával, hiszen, ha megfigyelitek, mindig igyekeztek top pilótákat leszerződteteni, ami mondjuk egy ekkora csapatnál magától értetődő. Most azonban kénytelenek váltani, hiszen muszáj felvenni a versenyt a fiatalokkal, és igen, itt most konkrtétan Verstappenre gondolok, aki tuti, hogy többszörös bajnok lesz, ha végre kap egy bajnok autót.

Ricciardo, hogy mire lesz képes a McLarenben? Azt gondolom, hogy benne is megvan a tehetség, hogy bajnok legyen. Ne feledjétek, hogy 2014-ben ő nyert 3 futamot a Red Bullal, nem pedig Vettel, aki előtte 4 bajnoki címet zsebelt be az osztrák csapattal. Szóval minden esélye megvan arra, hogy tehetsége révén jól szerepeljen, ahhoz azonban a McLarennek adnia kell alá egy olyan autót, amivel képes lesz kihasználni a benne rejlő tehetséget!

Ennyit mára, ha tetszett a cikk, akkor kérlek nyomj egy “tetszik” gombot, ha pedig nagyon, akkor oszd is meg barátaiddal! Innen folytatjuk!

EZ IS ÉRDEKELHET:  Elfeledett F1-es Pilóták|Jaime Algersuari
CIRCUIT GILLES-VILLENEUVE, CANADA – JUNE 09: Robert Kubica, Williams FW42, waits at the back of the grid for the lights to go out at the start during the Canadian GP at Circuit Gilles-Villeneuve on June 09, 2019, in Circuit Gilles-Villeneuve, Canada. (Photo by Steven Tee / LAT Images)

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.