red wine, glasses, log fire

Randizás férfiszemmel

Szerző: | máj 25, 2020 | 0 hozzászólás

Mi kell a férfinak? Kérdezi sok kétségbeesett nő, akik épp túl vannak az x-ik szakításon, összetört szívvel, zavaros gondolatokkal fordulnak az internet mindenre is választ adó szentélyéhez. „Legyél szép, magabiztos, nevess a viccein” olvashatnánk. Másik verzió pedig „legyél femme fatale, nyűgözd le, legyél szexi”. XY mindent kipróbált, de csodák csodájára még mindig szingli. Mégis hogyan lehetséges ez? Hiszen XY pontosan követte az összes női magazinban leírt tippeket. Szexi volt, femme fatale, kedves, magabiztos, nevetett a férfi viccein és még ki is sminkelte magát. A férfi mégsem hívta vissza, nem is jelentkezett messengeren, viberen sem írt, sehol semmi. Ó, jaj, de mit ronthatott el? Mindent!!

Vonatkoztassunk el a kocsmákban részegen fetrengő, alkohol és egyéb illatoktól szagló férfitól, a mindenkire rámozduló, semmi szégyenérzettel nem rendelkező bájgúnároktól, illetve a melegektől, mert nem rájuk vadászik XY.  Hősnőnk egy kedves, intelligens, megértő, türelmes és magabiztos férfit szeretne maga mellé társnak. Hát ily’ lehetetlen lenne megtalálni ezt a férfit? A válasz: nem. Kétségkívül nehéz, de nem elképzelhetetlen, hogy hamarabb meglesz a nagy Ő, mint gondolná. Ehhez mindössze egy dolgot kell észben tartani: Legyél Önmagad! Ennyi az egész.

A 18-49 év közötti korosztály számára az, hogy van-e smink a nőn, vagy nincs, sokkal kevesebbet nyom a latba, mint az, hogy lehetséges-e értelmes, intelligens párbeszédet folytatni vele. Senki sem szereti a felszínes embereket. Bármily meglepő, de a férfiak sem. Nyilván az esztétika, a dekorativitás is számít valamilyen szinten, de ha komoly kapcsolatot szeretnének, a férfiak nem a „szépséget” tartják a legfontosabb szempontnak.

EZ IS ÉRDEKELHET:  Csak egy egyszerű sminkelős cikk

Három férfival készített interjúm rávilágít, hogy miben hibázik sok nő, s mégis…mi kell a férfinak??

M: Milyen volt a legutóbbi randid? Mit tapasztaltál?

K: A legutóbbi randim körülbelül két hónapja volt, és őszintén elment a kedvem az egésztől. Egy 23 éves lánnyal volt randim, de semmi érettség és felelősségvállalás nem volt benne. Egy buliban ismertem meg, akkor még szimpatikusnak tűnt, persze, kicsit volt már a fejemben, ő sem volt színjózan. Elkértem a telefonszámát. Megadta, és megbeszéltünk egy randit. Amikor megláttam, fel sem ismertem, annyi réteg smink volt rajta! A nyaka teljesen más színű volt, mint a feje, a ruhája meg nem sok sejtetnivalót hagyott maga után. Még én éreztem magam kellemetlenül. Próbáltam vele beszélgetni, de egész egyszerűen semmiről nem tudtam, mert semmi nem érdekelte. Csak vigyorgott, néha unottan bólogatott, aztán kínos csendben ültünk. Rémes volt.

A:  A legutóbbi randim elég régen volt, mivel komoly párkapcsolatban élek, már 3 éve. Nincs túl sok tapasztalatom a randizás terén, mivel a párom előtt nem randiztam sokszor. Párszor adtam esélyt a dolognak, de nem az én világom. Elhívtam egy lányt, aki egy évvel idősebb volt nálam, egyetemen ugyanazon a szakon voltunk, s már akkor is elég szimpatikusnak tűnt. Persze a randin kiderült, hogy nem éppen azonos az érdeklődési körünk, meg az értékrendünk. A pincér véletlenül kilöttyintett egy kicsit a koktéljából, erre úgy üvöltözött vele, mintha legalábbis hatalmas vétket követett volna el. Nagyon sajnáltam a srácot. A lány még aznap este írt egy sms-t, de én nem válaszoltam neki. Szerencsére ő sem keresett többet.

EZ IS ÉRDEKELHET:  A dadogásról

S: A legutóbbi randim tegnap este volt, a lány pedig valami eszméletlenül csinos, aranyos, kedves, csupa vidámság. Felvillanyozta az estém! Remélem a következő randira is igent mond.

Lehet, hogy kiutál a női társadalom, de nem minden esetben a férfiak a hibások azért, mert sok nő nem találta meg az igazit. Miért akar sok nő „gondolatolvasó” lenni? Miért hiszik azt, hogy a férfiaknak csak és kizárólag a push-up-os mini ruha, 15 centis tűsarkú, 6 kiló vakolat és a narancssárga árnyalatú bőr tetszik? A női magazinok meg miért bátorítják arra a nőket, hogy igen, ez a jó? Költői kérdés, de mikor ment ki a divatból az őszinteség és a természetesség?

Természetesen a férfiakat sem kell félteni, mert igen, valóban akadnak nagyon a külsőt istenítő, felszínes figurák, pontosan olyanok, mint amilyeneket a Mrs. Potato Head című cikkben láthattunk. Ezek az emberek nárcisztikusak, nem riadnak vissza attól sem, hogy teljesen átformáljanak embereket, akik szerintük nem „tökéletesek”. De…tényleg ilyen férfiak elismerésére vágynak a nők? Nem érdemelnek-e százszor jobbat? Miért akarnak mindenkinek megfelelni, meg lenyűgözni az összes létező boldog-boldogtalan férfit?

EZ IS ÉRDEKELHET:  Elvesztettem az állásom, mitévő legyek?

Randi tippek „normális” férfiaktól „normális” nőknek:

  1. Ne viselj túl sok sminket! Téged szeretnénk látni, úgy, ahogy vagy. Nekünk nem fog feltűnni, hogy a legújabb NYX rúzst viseled. A kevesebb ebben az esetben több.
  2. Légy vidám, ne fogd vissza magad! Nem állásinterjúra hívtunk, hanem egy kellemes randevúra. Nem kell hivatalosnak és merevnek lenned, akkor mi is kellemetlenül érezzük magunkat.
  3. Könyörgök, egyél! Ne csak salátát. Egy férfi igenis szereti, ha a nő eszik. Hadd egyen!
  4. Beszélgessünk! Nyilván ne a legújabb fashion show-ról, mert arról fogalmunk sincs. De miért ne beszélgethetnénk az élet nagy dolgairól, akár politikáról, vagy tudományról. Nem szeretjük az érdektelenséget!

Nem szabad általánosítani, nem kell senkinek megfelelni, csak légy mindig önmagad!

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.