Egy ízletes és könnyen elkészíthető étel, amelyet kedvedre variálhatsz, és pillanatok alatt összeüthetsz!
Hozzávalók:
- 1 kg csirkemell
- 2 dl főzőtejszín
- fél kg zöldség: brokkoli / karfiol / répa / petrezselyem – ízlés szerinti eloszlásban
- só, bors
- egyéb fűszerek: bazsalikom / oregánó / petrezselyemzöld / kakukkfű / majoránna – szintén ízlés szerint
- egy kis olaj

A csirkemell
Mosd meg, és kockázd fel a csirkemellet! Ha kész, önts három-négy kanálnyi olajat egy lábasba! Érdemes egy nagyobb, 4-5 literes fazekat befogni a feladatra, hogy később kényelmesen lehessen majd benne kevergetni a hozzávalókat.
Piríts meg kicsit a csirkemellet az olajon! Közepes lángon sütve kb. 10-15 perc alatt kellően puha lesz. (A husi általában elég vizet enged, de ha úgy látod jónak, egy kis pohár vizet nyugodtan önts rá, amíg pirítod!)
Két teáskanál sóval és egy kis borssal ízesítjük.
A tejszín és a fűszerek
Amint a hús már majdnem ehetőre puhult, hozzáadjuk a 2 dl főzőtejszínt. Ilyenkor mehet bele a többi fűszer, válogass kedvedre a következők közül:
- bazsalikom
- oregánó
- petrezselyemzöld
- kakukkfű
- majoránna
Ezek közül válassz két-háromfélét, és szórd meg velük a tejszínes csirkemellet!
Várd meg, hogy a tejszín egy kicsit összefőjön a hússal, ez nagyjából két-három percet vesz igénybe!

A zöldség
Ezután már csak egy lépés maradt még hátra: a zöldségeket is hozzáadni. Használhatsz sárgarépát, petrezselymet, brokkolit vagy karfiolt, de akár gombát is, a lényeg, hogy körülbelül fél kilóra lesz szükséged belőlük.
A legegyszerűbb megoldás, ha brokkolis-karfiolos-sárgarépás fagyasztott zöldségkeveréket vásárolsz, de persze frissen is beszerezheted őket, főleg, ha a fenti három közül valamelyiket nem kedveled, és nem szeretnél vele később tányérodon találkozni. Ilyenkor azonban érdemes előre felszeletelni őket: a répákat karikázd fel, a brokkolit és a karfiolt szedd szét kisebb darabokra, de vigyázz, ne legyenek túl kicsik, mert akkor nagyon szétfőnek és elvesznek az ételben!
Szórd a szeleteket a lábasba, és főzd az egészet addig, amíg a zöldségek és a csirkemell is jól megpuhul.
Köret
Köretnek főzz hozzá tésztát! Illik mellé a spagetti és a penne, de nyugodtan kipróbálhatod másféle tésztával is, ha ezek nem szimpatikusak!

És már készen is vagyunk!
Jó étvágyat hozzá! 🙂
A kiemelt kép forrása: Engin Akyurt képe a Pexels oldalról
A világ szép és különleges. Írásaimmal szeretnék minél többet felfedezni ebből a szépségből és sokszínűségből.
Fontos számomra a csend, a nyugodt környezet, valamint a természet közelsége. Nagyon szeretek olvasni. Úgy gondolom, az olvasás egyszerre tanít és szórakoztat, aki egyszer ráérez az ízére, az nem tudja abbahagyni.
0 hozzászólás