Új-Zéland csodálatos világa

Szerző: | máj 18, 2020 | 0 hozzászólás

Új-Zélandon nem az emberek irányítanak, hanem a természet. Ezen a területen az élőlényeknek csupán 5 százalékát teszi ki az emberi lakosság, tehát jelentős többségben élnek itt az állatok: földön, vízben és a levegőben.

Ha tovább olvasol, olyan különlegességeket ismerhetsz meg Új-Zélandról, amelyek meghatározó szerepet játszanak az ország varázslatos, természetközeli arculatának alakításában.

wallpapercave.com

1. Itt a bárányok nem hallgatnak

Az új-zélandiak a világ legnagyobb birkatenyésztő népe, legalábbis ha figyelembe vesszük az ország lakosainak a számát. Ha a szigeteken található összes birkát szét szeretnénk osztani az ország lakói között, akkor egy embernek körülbelül kilenc bégető jószág jutna! Úgy becsülik, hogy nagyjából 40-50 millió gyapjas kis állat járja a legelőket nap mint nap.

Trinity Kubassek fotója a Pexels oldaláról

2. A kivi, amely nem zöld

Nemzeti állatnak nem a fenséges sast, az oroszlánt vagy az unikornist választotta az ország, hanem a kedves kis kivit. Első ránézésre nem tűnik egy előkelő állatnak: röpképtelen és apró bogarakkal, lárvákkal táplálkozik. Mindezt viszont ellensúlyozza azzal, hogy a maga esetlenségével is elképesztően édes.

wallpapercave.com

3. Pisze-pisze

Új-Zéland őslakosai a maorik, jellegzetes tetoválásaikról könnyen fel lehet ismerni őket. Saját nyelvük is van, amelyet sajnos egyre kevesebben beszélnek már. A maorik különleges módon szoktak köszönni egymásnak: kézfogás vagy integetés helyett ők inkább összedörzsölik az orrukat. Nagyon kedves formája ez egymás üdvözlésének, habár nem túl higiénikus….

EZ IS ÉRDEKELHET:  Corgi őfelsége, avagy kutyák a királyi udvarban

Azt gondolhatnánk, hogy a maori nép tagjait csak az erdők mélyén, törzsekbe szerveződve találjuk meg – pedig ez nem igaz! Többen a nagyvárosokban laknak, ugyanúgy élnek, dolgoznak és öltözködnek, mint a többi új-zélandi ember.

wallpapercave.com

4. Üdvözlöm, a nemzet hivatalos varázslója vagyok…

A felhőkbe nyúló hegyek, a fjordok mély völgyei és a hatalmas kiterjedésű zöld erdők teremtik meg az ország egyedi atmoszféráját. Ősi legendák titokzatossága lengi be a tájat.

Bizonyára ez volt az oka annak, hogy ezt a helyet választották A Gyűrűk Ura-filmek forgatásához. A tizenkétórás trilógia látványosabbnál látványosabb helyszíneken játszódik – mind Új-Zélandon található.

Megintcsak a vidék mesebeli vonásainak köszönhető, hogy 1990-ben, Új-Zélandon elsőként megválasztották a nemzet hivatalos varázslóját. Ian Brackenbury Channell nemcsak a mágus szerepét tölti be, hanem tanítóként, előadóművészként, sőt még politikusként is tevékenykedik. Egyesek valódi varázserőt tulajdonítanak neki (rendszeresen felkérik például új épületek vagy sportesemények megáldására), míg mások szkeptikusabban szemlélik a varázsló munkálkodását.

wallpapercave.com

Ez csak pár volt a rengeteg, felfedezésre váró érdekesség közül, amelyeket Új-Zéland rejt. Te mi mindent tudsz erről a távoli, gyönyörű szigetországról? Oszd meg velünk kommentben!

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.